Kuvassa hallituksen jäsen Jaana Saario, intendentti Riitta Kormano, apulaisintendentti Riina Kotilainen, runoilija ja kustantaja Daniil Kozlov ja taiteilija Jukka Hakanen. Kuva: Appe Leppänen

Turun Taiteilijaseuran jäsen Jaana Saario avasi 100-vuotisjuhlavuoden ohjelma- ja teosjullkistustilaisuuden. Juhlapuheen piti  Turun Taiteilijaseuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja Riina Kotilainen ja toiminnanjohtajan sijainen Marjaana Valvee avasi vuosi- ja jäsennäyttelyhaut ja kertoi tulevan juhlavuoden tapahtumista. Tilaisuudessa esittäytyivät 100. vuosinäyttelyn kuraattori runoilija, kustantaja Daniil Kozlov ja jäsennäyttelyn kuraattori, intendentti Riitta Kormano sekä taiteilija Jukka Hakanen.

Tilaisuuden päätti 100-vuotisjuhlavuoden ensimmäinen teosjulkistus, taiteilija Jukka Hakasen installaatio Vuosirenkaat, jota juhlaväki siirtyi tilaisuuden lopuksi ihastelmaan Porthaninpuistoon.

Tulevan juhlavuoden muita jo varmistuneita tapahtumia on Taide ympärillämmejulkisen taiteen kaupunkikierrokset, joita on tarkoitus järjestää yhteensä kuusi kierrosta ensi vuoden kevään, kesän ja syksyn aikana. Kierrokset vetää kuvataidekasvattaja Salla Keskinen keskustelevan (VTS) kuvan katselun menetelmällä. Taiteilijaseuran jäsenet ovat tervetulleita ehdottamaan julkisen taiteen teoksiaan kierroksille. Yhdellä kierroksella teoksia katsotaan 1-2 ja ne voivat sijaita sisä- tai ulkotilassa Turun kaupungin alueella. Etäämpänä sijaitsevien teosten luo järjestetään ilmainen yhteiskuljetus. 

Lisäksi taiteilijaseuran jäsenet voivat ilmoittaa vuoden 2024 aikana toteutuvan näyttelynsä tai tilaisuutensa osaksi 100-vuotistapahtumaa. 

Toukokuussa 2024 on tarkoitus juhlia Turun Taiteilijaseuraa isosti! 

Tapahtumista julkaistaan myöhemmin tarkempaa tietoa jäsenkirjeissä, Turun Taiteilijaseuran kotisivulla ja somessa.