Turun Taiteilijaseura ry on Turun alueen suurin ja vanhin ammattikuvataiteilijoiden yhdistys. Turun Taiteilijaseuran tehtävä on pysynyt samana aina sen perustamisvuodesta 1924 alkaen: seura valvoo jäsentensä etuja, edistää kotimaisen taiteen asemaa ja välittää jäsentensä taidetta yleisölle. Konkreettisesti seuran toiminta on muun muassa säännöllistä jäsenviestintää, paikallista ja yhteiskunnallista vaikuttamista sekä taiteen esittämistä ja välitystoimintaa galleriatoiminnan ja Turun Taidelainaamon kautta.

Tällä vuosikymmenellä Taiteilijaseuralla on jäseniä 275, joista viisi on kunniajäseniä. Suurin osa Taiteilijaseuran jäsenistä kuuluu myös muihin paikallisiin ja valtakunnallisiin järjestöihin. Turun Taiteilijaseuran jäsenhaku on jatkuva.

Turun Taiteilijaseuran toimitilat sijaitsevat Turun Taidehallissa, Vanhalla Suurtorilla.

Turun Taiteilijaseura ylläpitää Turun Taidelainaamoa, joka toimii samoissa tiloissa seuran näyttelytoiminnan kanssa Turun Taidehallilla. Taidelainaamo välittää turkulaisiin taiteilijajärjestöihin ja taideyhteisöihin kuuluvien taiteilijoiden teoksia, joita on lähes 700 teoksen valikoima yli sadalta taiteilijalta. Valikoimaan kuuluu monipuolisesti maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, sekatekniikkatöitä ja veistoksia. Teoksista osa on paikan päällä ja osa taiteilijoiden tiloissa. Taidelainaamon verkkosivuilla esitellään koko lainattavissa oleva teosvalikoima.

Turun Taiteilijaseuralla on edustaja useissa verkostoissa kuten Suomen kuvataidejärjestöjen liitossa ja Turun Ateljeetalosäätiön hallituksessa.

Turun Taiteilijaseura ry on  Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsen.