Heli Lundström

Heli Lundström käsittelee taiteessaan kommunikoinnin mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia. Energiaa, jonka on virrattava, jotta jännitteitä syntyy. ”Erilaiset kokemukset jäävät usein asumaan kehoomme ja niiden äärelle pysähtyminen tässä kiivaassa elämänrytmissä jää usein välistä.” Lundström on kiinnostunut tutkimaan taiteen avulla, miten erilaiset materiaalit ja ärsykkeet vaikuttavat ja miten käsittelemme ja prosessoimme meille kommunikoitua tietoa. Kehon muisti ja tuntemukset, joita materiaalien ja ruumiillisuuden väliset affektit ja ärsykkeet saavat meissä aikaan, toimivat hänen teostensa alkulähteenä ja innoittajana. ”Kehollisuus ja kehon muisti aiheina on seurannut mukana jo useamman vuoden. Olen aikaisemmalta koulutukseltani fysioterapeutti, joten kehon ja liikkeiden analysointi on minulle tuttua.”

Taiteilija Heli Lundström
Kaikilla mausteilla

Lundström aloitti taidemaalarina, mutta vuosien varrella mukaan on tullut kuvanveisto ja videotaide. Hän työskentelee monipuolisesti eri materiaalien kanssa ja pyrkii käyttämään teoksissaan pääosin kierrätysmateriaaleja. ”Olen aina ollut muuntautuva tekijä. Toisena päivänä maalaan akvarelleja ja toisena vahvoja öljypastelleja. Teokseni ovat usein sarjallisia, ja sitten kun sarja on valmis saatan siirtyä täysin eri tyyliin tai tekniikkaan.”

Lundström työskentelee pääosin työhuoneellaan Turussa. Hänen työskentelynsä on usein spontaania ja tekeminen ruokkii ideoita ja uusia teoksia. Hän työskentelee myös kollektiivissa Lundström/Sillgren. ”Taide on minulle tällä hetkellä intohimo, työ ja harrastus, se imee helposti mukaansa ja annan sille mielelläni ison siivun ajastani. On kuitenkin tärkeää tehdä ja ajatella muitakin asioita välillä. Taiteen tekeminen tuntuu itselleni omalta ja luontevalta tavalta olla olemassa. Taideala on toki haastava ala työllistyä ja ansaita elanto, mutta tuntuu myös vaikealta jatkaa jotenkin muuten.”

Lundström käy paljon näyttelyissä ja pyrkii seuraamaan erilaisia taiteilijoita ja kollegoiden työskentelyä. Hän hankkii myös itse taidetta ja pyrkii tukemaan taiteen eri muotoja.

Terveiset ostajalle:

Kiitos kun tuet taidetta ja mahdollistat työskentelyn jatkuvuuden. Pienikin ostos on taiteilijalle tärkeä. Taidelainaamolla isommatkin teokset on mahdollista kotiuttaa edullisella kuukausimaksulla.

Punastus