Turun Taidelainaamo juhlii 30-vuotissyntymäpäiväänsä Turun Taidehallin Iso Galleriassa 3.5.-12.5. Lainahöyhenissä-kokoelmanäyttelyllä! Taidelainaamon syntymäpäiväjuhlia ja näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 2.5. klo 18-20, tervetuloa mukaan juhlimaan! Lainahöyhenissä-näyttely  täyttää galleriatilan räiskyvällä juhlatunnelmalla esitellen taidelainaamon taiteilijoiden teoksia laajalla skaalalla. Näyttelyn teokset ovat normaaliin tapaan ostettavissa ja vuokrattavissa, ja näyttelyripustus voi siis vaihtua näyttelyn aikana.

Taidelainaamon pyöreitä vuosia juhlistetaan myös taidenäyttelyllä Turun tuomiokirkossa. Näyttely on esillä kirkon Pyhän Johanneksen kappelissa 2.–31.5. kirkon aukioloaikoina, ja avajaisia vietetään torstaina 2.5. klo 13-15.

Taidelainaamon valikoimasta koostettu näyttely on poikkileikkaus varsinaissuomalaisten taiteilijoiden taiteesta tässä ja nyt. Näyttelyssä nähdään teoksia niin taidelainaamon tuoreimmilta taiteilijoilta kuin myös alusta asti mukana olleilta konkareilta. Monipuolisesti taiteen eri tekniikoita esittelevä näyttely on koottu juhlan tunne rinnassa, lämmöllä menneitä muistellen ja ilolla tulevaa odottaen. Kevät ja heräävä luonto näkyvät niin näyttelyn teoksissa kuin myös Tuomiokirkkoon sisään tulvivassa valossakin.